فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال چهاردهم شماره 3 (پاییز 1399)

مجله سلامت جامعه
سال چهاردهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژگان افضلی، فاطمه قائمی*، فریبرز درتاج، فریبرز باقری صفحات 1-12
    مقدمه

    میگرن از مهمترین سردردهایی است که با سلامت افراد ارتباط دارد و کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش ذهن آگاهی و تحریک فراجمجمه ای مغز با استفاده از جریان مستقیم الکتریکی بر کیفیت زندگی زنان دارای سردرد میگرنی بود.

    مواد و روش ها:

     پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه زنان مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی مغز و اعصاب غرب تهران در سال 1398 بودند. تعداد 45 نفر از افرادی که به تشخیص  پزشک مبتلا به میگرن بودند، به عنوان گروه های مطالعه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. شرکت کنندگان قبل از اجرای مداخلات پرسشنامه کیفیت زندگی را تکمیل کردند. گروه های آزمایش مداخلات ذهن آگاهی و TDCS را دریافت کردند و گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. در نهایت از  هر سه گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    در متغیر کیفیت زندگی و همه مولفه های آن بین دو گروه درمانی و گروه گواه تفاوت معنی داری مشاهده شد. این میزان برای مولفه سلامت روانشناختی در سطح 05/0>p و برای سایر مولفه ها و نمره کل کیفیت زندگی در سطح 01/0>p معنی دار بود. بین گروه ذهن آگاهی با گروه گواه و بین گروه TDCS با گروه گواه تفاوت معنی داری (01/0˂p) وجود دارد؛ این در حالی است که بین گروه TDCS و گروه ذهن آگاهی در متغیر کیفیت زندگی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    استفاده از روش های درمانی ذهن آگاهی و TDCS جهت درمان سردردهای میگرنی اثربخش بوده و آگاهی متخصصان حوزه های سلامت از این درمان ها می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، درمان ذهن آگاهی، درمان TDCS، میگرن، زنان
  • آذر کاظمی، محسن گل پرور*، سید حمید آتش پور صفحات 13-25
    مقدمه

    افسردگی از جمله اختلالاتی است که می تواند نوجوانان دختر را با مشکلات جدی مواجه کند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان پذیرش ذهن آگاهانه خود با روان درمانی مثبت نگر بر سرمایه روان شناختی دانش آموزان دختر دارای افسردگی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه مطالعه، 54 دانش آموز دختر دارای افسردگی در مقطع متوسطه دوم شهر اصفهان در سال 1398 بودند که با انتساب تصادفی در سه گروه درمان پذیرش ذهن آگاهانه خود، روان درمانی مثبت نگر و گروه کنترل گمارده شدند. ابزار سنجش، پرسشنامه سرمایه روان شناختی Nguyen و همکاران بود. گروه های آزمایش به مدت ده جلسه تحت درمان پذیرش ذهن آگاهانه خود و روان درمانی مثبت نگر قرار گرفتند. گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. داده ها توسط آزمون تحلیل کواریانس تک متغیری و چند متغیری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    تفاوت معنی داری بین درمان پذیرش ذهن آگاهانه خود و روان درمانی مثبت نگر با گروه کنترل در سرمایه روان شناختی (049/25=F، 001/0>p) و مولفه های امید (012/5=F، 001/0>p) و تاب آوری (867/4=F، 001/0>p) وجود داشت، اما بین تاثیر دو درمان بر سرمایه روان شناختی و مولفه های آن تفاوت معنی دار نبود.

    نتیجه گیری: 

    درمان های پذیرش ذهن آگاهانه خود و روان درمانی مثبت نگر، در افزایش سرمایه روان شناختی دانش آموزان دختر دارای افسردگی موثر هستند. بنابراین، با آموزش آن ها می توان توانمندی های مثبت افراد جهت مقابله با افسردگی را ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش ذهن آگاهانه خود، روان درمانی مثبت نگر، سرمایه روان شناختی، افسردگی، دختران
  • سارا ابراهیمی، ایلناز سجادیان* صفحات 26-36
    مقدمه

    سرطان پستان از نظر روانشناختی، بیش از سایر سرطان ها زنان را تحت تاثیر قرار می دهد و شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان می باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر درمان فعال سازی رفتاری بر نشخوار فکری و اضطراب مرتبط با درد در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری 45 روزه بود. بدین منظور از بین زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اصفهان در بهار 1396، 24 نفر به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (هر گروه 12 نفر). شرکت کنندگان در پژوهش به پرسشنامه های پاسخ نشخوارگونه نولن و همکاران و اضطراب مرتبط با درد مک کراکن و همکاران پاسخ دادند. آزمودنی های گروه آزمایش، درمان فعال سازی رفتاری را در 8 جلسه 90 دقیقه ای، هفته ای یک بار دریافت نمودند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس اندازه های تکرار شده تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تعامل اثر زمان و عضویت گروهی در نشخوار فکری و ابعاد اضطراب مرتبط با درد معنی دار بوده است (05/0>p). همچنین، بین نمرات درمان فعال سازی رفتاری و گروه کنترل در متغیرهای پژوهش در هر دو مرحله پس آزمون (به جز پس آزمون علایم فیزیولوژیک) و پیگیری تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>p).

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج این پژوهش برای بهبود متغیرهای روانشناختی مرتبط با درد در افراد مبتلا به سرطان پستان می توان از درمان فعال سازی رفتاری استفاده نمود. واژه های کلیدی: درمان فعال سازی رفتاری، نشخوار فکری، اضطراب مرتبط با درد، سرطان پستان

    کلیدواژگان: درمان فعال سازی رفتاری، نشخوار فکری، اضطراب مرتبط با درد، سرطان پستان
  • راهب جعفری*، منصور بیرامی صفحات 37-46
    مقدمه

    بیماران مبتلا به دردهای مزمن مفصلی پریشانی و بی خوابی را به طور مکرر تجربه می کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی ذهن آگاهی در بهبود اختلال بی خوابی مزمن و الگوی امواج مغزی بیماران مرد مبتلا به دردهای مزمن شهر تبریز انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه بیماران مرد مبتلا به اختلال بی خوابی مزمن با دردهای مزمن شهر تبریز در سال 1398 بودند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های بی خوابی مزمن، درد مزمن، دستگاه الکتروآنسفالوگرافی کمی و پروتکل آموزشی ذهن آگاهی استفاده شد. نمونه مورد نظر 30 نفر بود که به دو گروه 15 نفره به صورت تصادفی تقسیم شدند. داده های به کمک روش های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که ذهن آگاهی باعث بهبود بی خوابی مزمن و درد مزمن، و همچنین باعث تغییر الگوی امواج مغزی در فرکانس های دلتا و بتا در بیماران مرد مبتلا به دردهای مزمن می شود، به نحوی که دلتا را کاهش و بتا را افزایش می دهد (001/0<p).

    نتیجه گیری:

     آموزش ذهن آگاهی می تواند ختلال بی خوابی مزمن را کاهش دهد و امواج مغزی در بیماران مبتلا به دردهای مزمن را در وضعیت بهینه قرار دهد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، بی خوابی، درد، امواج مغزی
  • زهرا احمدنیا، ارسلان سالاری، امیر سالاری، زهرا شمس، محمدابراهیم غفاری، سیده شیوا مدلل کار، عبدالحسین امامی سیگارودی* صفحات 47-54
    مقدمه

    درماندگی آموخته شده از عواملی است که می تواند منجر به پیامدهای نامطلوبی در بیماران مبتلا به نارسایی قلب شود. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش خودمراقبتی بر احساس درماندگی آموخته شده در بیماران مبتلا به نارسایی قلبیمی باشد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه نیمه تجربی، بر روی 40 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی کلاس 2 و 3 مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی قلب حشمت رشت از دی ماه 98 تا فروردین ماه 99 انجام گرفت. بیماران به روش تصادفی بلوکه در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 20 نفر) قرار گرفتند. ابزار شامل پرسشنامه درماندگی آموخته شده و روش مداخله آموزش خودمراقبتی به صورت چهره به چهره در 6 جلسه یک ساعته و  سه بار در هفته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی (میانگین، میانه، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و تحلیلی (tمستقل، t زوجی، مجذور کای، من ویتنی و آزمون دقیق فیشر) استفاده شد.

    یافته ها:

     بر اساس نتایج، قبل از مداخله بین دو گروه از نظر میانگین نمره احساس درماندگی تفاوت معنی داری وجود نداشت. ولی بعد از مداخله نمره درماندگی در گروه مداخله به صورت معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (048/0=p). همچنین، میانگین نمرات درماندگی در قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت ولی در گروه مداخله به صورت معنی داری کاهش یافته بود (037/0=p).

    نتیجه گیری:

     آموزش خودمراقبتی می تواند بر بهبود نمره درماندگی آموخته شده مراجعین مبتلا به نارسایی قلبی موثر باشد.

    کلیدواژگان: درماندگی آموخته شده، نارسائی قلبی، آموزش، خودمراقبتی
  • محدثه رجبی هزاوه، ناصر بهپور*، احمد همت فر صفحات 55-64
    مقدمه

    پیری با اختلال در عملکرد بیولوژیکی همراه است و باعث بروز بیماری هایی از جمله دیابت، افزایش فشارخون و نارسایی قلبی و عروقی می شود. تمرین هوازی منظم و عصاره چای سبز با داشتن خواص آنتی اکسیدانی می توانند عوارض پیری را کاهش دهند. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره چای سبز بر میزان پروتئین های Bax و Bcl-2 بافت قلب موش های صحرایی نر سالخورده بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی در چهار گروه 8 تایی شامل گروه کنترل، گروه تمرین، گروه مکمل و گروه تمرین + مکمل قرار گرفتند. گروه های تمرینی 12 هفته (5 روز در هفته) فعالیت هوازی با شدت 60 تا 75 درصد اوج اکسیژن مصرفی انجام دادند، در همین مدت گروه های دریافت کننده مکمل، مکمل عصاره چای سبز دریافت کردند. برای اندازه گیری بیان Bax و Bcl-2 از روش ایمنوهیستوشیمی استفاده شد. داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey آنالیز شدند.

    یافته ها

    بیان Bax به صورت معنی داری در گروه های تمرین (031/0p=)، مکمل (002/0p=) و تمرین+ مکمل (000/0p=) نسبت به گروه کنترل کاهش داشت. همچنین، بیان Bcl-2 به صورت معنی داری در گروه تمرین+ مکمل نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد (036/0p=).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر می توان گفت ترکیب 12 هفته تمرین هوازی با مصرف مکمل عصاره چای سبز نسبت به تمرین هوازی و مصرف مکمل چای سبز به تنهایی می تواند بیان Bax و نسبت Bax به Bcl-2 در بافت قلب رت های نر سالخورده را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سالمندی، موش صحرایی، تمرین هوازی، چای سبز، بافت قلب، Bax، Bcl-2
  • معصومه اصغری سلیمانی، ارسلان خان محمدی*، علی اصغر عباسی اسفجیر، جمال صادقی صفحات 65-75
    مقدمه

    شکوفایی انسان یکی از موضوعات مهمی است که امروزه روانشناسی مثبت مدنظر قرار داده است. از این رو، بررسی شکوفایی و متغیرهای مرتبط با آن می تواند در کاهش اضطراب، استرس و افسردگی کمک کننده باشد. لذا هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش شکوفایی بر اضطراب، استرس و افسردگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد.

    مواد و روش ها:

     پژوهش حاضر، کاربردی و از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل بودند. تعداد 38 نفر که نمره یک انحراف استاندارد پایین تر از میانگین در پرسشنامه شکوفایی بدست آوردند، به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. شرکت کنندگان قبل از اجرای مداخلات پرسشنامه های اضطراب، استرس و افسردگی را تکمیل کردند. سپس، گروه آزمایش تحت آموزش شکوفایی قرار گرفت. در نهایت هر دو گروه پس آزمون را انجام دادند. داده ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد بین دو گروه در متغیرهای اضطراب (983/10=F و 002/0=p)، استرس (174/9=F و 005/0=p) و افسردگی (252/4=F و 047/0=p) پس از اجرای مداخله تفاوت معنی داری وجود دارد. بدین معنی که آموزش شکوفایی باعث کاهش اضطراب، استرس و افسردگی در گروه آزمایش شد (05/0>p).

    نتیجه گیری: 

    می توان گفت استفاده از آموزش شکوفایی باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی دانشجویان شده و از این رو می توان از این آموزش در جهت کاهش این متغیرها بهره برد.

    کلیدواژگان: شکوفایی، اضطراب، استرس، افسردگی، دانشجویان علوم پزشکی
  • سعید عبدالهیان، اکبر رضایی*، علی جلیلی شیشوان، نعیمه محب صفحات 76-85
    مقدمه

    باورهای فراشناختی با اشکال مختلف آسیب‍شناسی روانی در اختلال هراس اجتماعی در ارتباط می‍باشند که لزوم ارایه مداخلات روان‌شناختی به افراد دارای نشانه‍های هراس اجتماعی را ضروری می‌نماید. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی درمان طرحواره هیجانی بر باورهای فراشناختی دانشجویان دارای نشانه‍های هراس اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد.

    مواد و روش‌ها: 

    این پژوهش نیمه آزمایشی بر روی کلیه دانشجویان دارای هراس اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 99-1398 انجام شد. تعداد 30 دانشجو دارای نمره برش 40 در پرسشنامه فوبی اجتماعی Connor و همکاران، و مطابق با ملاک‍های DSM-5 که تشخیص اختلال هراس اجتماعی را دریافت کردند، به روش نمونه‍گیری خوشه‍ای چندمرحله‍ای انتخاب و به صورت تصادفی ساده در گروه های‍ آزمایش و گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه باورهای فراشناختیWells و Cartwright-Hatton را تکمیل کردند. پس از 8 جلسه درمان طرحواره هیجانی در گروه آزمایش، مجددا پرسشنامه ها توسط گروه‍ها تکمیل گردید. داده‌ها توسط آزمون های تحلیل کواریانس چندمتغیره و تک‍متغیره تحلیل شدند.

    یافته ها:

    میانگین و انحراف معیار نمره باورهای فراشناختی در مرحله پیش‍آزمون بین گروه آزمایش (17/6±20/67) و گروه گواه (07/6±06/67) تفاوت معنی‍داری نداشت، ولی میانگین و انحراف معیار این نمره در پس‍آزمون بین گروه های آزمایش (35/4±60/45) و گواه (86/6±40/67) اختلاف معنی‍داری نشان داد (001/0=p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به کارآیی درمان طرحواره هیجانی بر کاهش باورهای فراشناختی افراد دارای نشانه‍های هراس اجتماعی، استفاده از ‌این روش درمانی در بهبود باورهای فراشناختی دانشجویان دارای هراس اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی توصیه می‌شود.

    کلیدواژگان: آموزش درمان طرحواره هیجانی، باورهای فراشناختی، هراس اجتماعی
|
  • M .Afzali, F. Ghaemi *, F. Dortaj, F .Bagheri Pages 1-12
    Introduction

    Migraine is one of the most important headaches related to health, affecting the quality of life. Therefore, it is essential to study this phenomenon and its treatment methods. Thus, this study aims to compare the effectiveness of mindfulness training and transcranial direct current stimulation on the quality of life of women with migraine headaches.

    Materials and Methods

    The present study was quasi-experimental with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population consisted of all women referring to specialized neurology clinics in the west of Tehran in 2020. Among this population, 45 people with migraine were selected as study groups by purposive sampling method. All of them completed the quality of life questionnaire before the interventions. The experimental groups then received mindfulness and TDCS interventions, and the control group did not receive any intervention. Finally, all three groups received post-test. After data collection, data were analyzed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed a significant difference in the quality of life and all its components between the three groups of mindfulness therapy, TDCS, and the control group. This rate was significant for the component of mental health at the level of p < 0.05 and other components and the total quality of life score at the level of p < 0.01. A significant difference (p < 0.01) was observed between the mindfulness group and the control group and between the TDCS group and the control group; however, there was no significant difference between the TDCS group and the mindfulness group in the quality of life variable.

    Conclusion

    The mindfulness and TDCS therapies are effective in treating migraine headaches, and the knowledge of health professionals about these therapies can be helpful.

    Keywords: Quality of Life, mindfulness therapy, TDCS treatment, migraine, Women
  • A. Kazemi, M. Golparvar *, S. H. Atashpour Pages 13-25
    Introduction

    Depression is one of the disorders that can cause serious problems for teenage girls. This study aims to determine the effectiveness of mindful self-acceptance therapy and positive psychotherapy on the psychological capital of female students with depression.

    Materials and Methods

    This study was semi-experimental with a pretest-posttest control design. The research sample was 54 female students with depression at high school (second-grade) in Esfahan in 2019. They were randomly assigned to three groups of mindful self-acceptance therapy, positive psychotherapy, and control group. The measurement instrument was the psychological Capital Questionnaire of Nguyen & colleagues. The experimental groups received 10 sessions of mindful self-acceptance therapy and positive psychotherapy. The data were analyzed by univariate and multivariate covariance.

    Results

    The results showed a significant difference between mindful self-acceptance therapy and positive psychotherapy with the control group in psychological capital (F=25.049, p<0.001) and two components, hope (F=5/012, p<0.001) and resiliency (F= 4.867, p<0.001). Also, a significant difference was between mindful self-acceptance therapy and positive psychotherapy in psychological capital and their components (p<0.001).

    Conclusion

    Mindful self-acceptance therapy and positive psychotherapy effectively increase psychological capital in female students with depression. Thus, training them can promote positive strengths to cope with depression.

    Keywords: Mindful self-acceptance therapy, Positive psychotherapy, psychological capital, depression, female
  • S. Ebrahimi, I. Sajjadian * Pages 26-36
    Introduction

    Breast cancer psychologically affects women more than other cancers. Further, it is the most common cause of cancer deaths in women. The present study aims to determine the effect of behavioral therapy on rumination and pain-related anxiety in women with breast cancer.

    Materials and method

    This research was a semi-experimental posttest-pretest control group design with a 45-days follow-up. For this purpose, among women with breast cancer referred to cancer clinics of Isfahan in the spring of 2018, 24 people were selected by the convenience sampling method and randomly assigned to two experimental and control groups (12 in each). The participants responded to the questionnaires of the rumination (Nullen et al.) and the pain-associated anxiety (McCraken et al.). Subjects in the experimental group received behavioral activation therapy in 8 sessions of 90 minutes once a week.

    Results

    Results of variance analysis for repeated measures showed that the interaction of time effect and group membership in rumination and anxiety dimensions related to pain was significant (p < 0.05(. The results also showed a significant difference between behavioral activation therapy and control group in research variables in both posttest (except for posttest of physiological symptoms) and follow-up (p < 0.05(.

    Conclusion

    According to this research results, behavioral activation therapy can be used to improve pain-related psychological variables in people with breast cancer.

    Keywords: Behavioral activation therapy, Rumination, Pain-related anxiety, breast cancer
  • R .Jafari *, M .Bayrami Pages 37-46
    Introduction

    Patients with chronic joint pain experience frequent anxiety and insomnia. This study aims to determine the effectiveness of mindfulness in improving chronic insomnia disorder and brain wave patterns of male patients with chronic pain in Tabriz.

    Materials and Methods

    This study was a semi-experimental project. The statistical population of the study was all male patients with chronic insomnia and pain in Tabriz in 2019. The sample of people eligible according to the diagnosis of a psychiatrist was selected from the psychiatric clinics of Tabriz. This sample consisted of 30 individuals who were randomly divided into two groups of 15 patients each. Fifteen people received mindfulness-based therapy in 8 sessions (1 weekly 90-minute session for 8 weeks), and no intervention was performed for 15 control group members. The collected information was analyzed using descriptive statistical methods of mean and standard deviation and inferential statistical methods of multivariate covariance analysis.

    Results

    According to the results, mindfulness improved chronic insomnia and pain, besides changing the brain wave patterns in delta and beta frequencies in these patients (p<0/001).

    Conclusion

    The findings of this study suggest that mindfulness training reduces chronic insomnia and improves brain waves in patients with chronic pain.

    Keywords: vulnerability, insomnia, Pain, Brain Wave
  • Z .Ahmadnia, A. Salari, Z. Shams, ME. Ghaffari, Ssh. Modallalkar, A .Emamisigaroudi * Pages 47-54
    Introduction

    Learned helplessness is one of the factors leading to undesirable consequences in patients with heart failure. This study aims to determine the effectiveness of self-care training on learned helplessness in patients with heart failure.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed on 40 heart failure patients in Class II and III referred to the Teaching and Treatment Center of Dr. Heshmat Hospital in Rasht from January 2020 to April 2020.  The patients were randomly divided into control and intervention groups (20 per each group) via randomized blocked sampling. The tool consisted of a learned helplessness questionnaire and face-to-face self-training in 6 one-hour sessions within 3 days in a week. For descriptive statistics, mean, median, standard deviation, frequency, and percent were used; also, for inferential statistics, independent t-test, paired t-test, chi-square, Mann-Whitney, and Fisher's exact test were applied.

    Results

    According to the results, no significant difference was observed in the mean score of helplessness between the two groups before intervention (p= 0.531). However, after the intervention, the helplessness score was significantly less in the intervention group than the control (p= 0.048). Also, the mean scores of helplessness before and after the intervention were not significantly different in the control group (p= 0.912). However, it was significantly reduced in the intervention group (p= 0.037).

    Conclusion

    Self-care training could be effective in the learned helplessness score improved in clients with heart failure.

    Keywords: learned helplessness, Heart failure, Training, Self-Care
  • M. Rajabi Hezave, N. Behpour *, A. Hematfar Pages 55-64
    Introduction

    Aging is associated with impaired biological function, leading to various diseases, including diabetes, hypertension, and cardiovascular failure. Regular aerobic exercise and green tea extract with antioxidant properties can reduce the effects of aging. This study aims to investigate the effect of 12 weeks of aerobic exercise and consumption of green tea extract on the levels of Bax and Bcl-2 proteins in the heart tissue of aged male rats.

    Materials and Methods

    32 aged male rats were randomly divided into 4 groups: control, exercise, supplement, and exercise+ supplement. Exercise groups performed aerobic exercise at an intensity of 60-75% of vo2peak for 12 weeks and 5 days per week; meantime, the supplementary groups consumed green tea extract. The immunohistochemistry method was used to measure the expression of Bax and Bcl-2. Data were analyzed by ANOVA and Tukey's post-hoc test. The significance level was considered p<0.05. Statistical analysis was performed using Spss 24 software.

    Results

    The results showed that Bax expression was significantly lower in the exercise group ((p=0.031)), supplement group ((p=0.002)), and exercise + supplement group ((p=0.000)) than the control group. Also, Bcl-2 expression was significantly higher in the exercise+ supplement group ((p=0.036)) than in the control group.

    Conclusion

    According to the results, a combination of 12 weeks of moderate-intensity aerobic exercise with green tea extract supplementation can decrease the expression of cardiac Bax and ratio of Bax to Bcl-2 than aerobic exercise and green tea supplementation alone.

    Keywords: aging, Rat, Aerobic exercise, Green tea, Heart tissue, Bax, Bcl-2
  • M .Asghari Soleimani, A .Khanmohammadi *, AA. Abbasi Asfajir, J. Sadeghi Pages 65-75
    Introduction

    Human flourishing is one of the important issues that have been currently the focus of positive psychology. Therefore, the study of flourishing and related variables can be helpful in reducing anxiety, stress, and depression. According, this study aimed to evaluate the effectiveness of flourishing education on anxiety, stress, and depression in students of Babol University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    The present study was an applied study that employed a quasi-experimental design with pretest-posttest and a control group. The research population included all students of Babol University of Medical Sciences. A total of 38 students who scored a standard deviation lower than the mean in the flourishing questionnaire were selected by random cluster sampling and divided into two groups. Before, the intervention, the participants in the two groups completed the Anxiety, Stress and Depression Inventories. Then, the participants in the intervention group attending the flourish training program. Finally, both groups took the post-test. The data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    The results of multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed that the two groups had significant differences in terms of anxiety (F=10.983, P=0.002), stress (F=9.174, P=0.005), and depression (F=4.252, P=0.047) after the intervention. This suggests that flourishing training reduced anxiety, stress and depression experienced by the participants in the intervention group.

    Conclusion

    In line with the findings of this study, it can be suggested that implementing flourishing training reduces students' stress, anxiety, and depression.

    Keywords: Flourishing, anxiety, Stress, depression, Medical students
  • S. Abdollahian, A .Rezaei *, A.Jalili Shishwan, N. Moheb Pages 76-85
    Introduction

    Metacognitive beliefs are associated with different forms of psychopathology in social anxiety disorder, necessitating the need to provide psychological interventions to people with social anxiety symptoms. This study aims to determine the effectiveness of group training of emotional schema therapy on the metacognitive beliefs in students with social phobia symptoms in Tabriz University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    The statistical population of this quasi-experimental research included all students with a social phobia at Tabriz University of Medical Sciences in the academic year of 2019-2020. Among them, 30 students diagnosed with a social phobia disorder with a cut-off score of 40 according to the Social Phobia Inventory of Connor et al. (2000) and the DSM-5 criteria were selected by multistage cluster and purposive sampling methods; then, they were randomly assigned to one experimental and one control group (15 people per group). All in two groups completed the Wells & Cartwright-Hatton (2000) Metacognition Questionnaire. The experimental group completed eight sessions of emotional schema therapy, while the control group received no intervention; then, the questionnaire was again completed by both groups. The results were analyzed using multivariate and univariate analysis of covariance.

    Results

    The mean and standard deviation of metacognitive beliefs score in the pre-test stage were not significantly different between the experimental group (67.20± 6.17) and the control group (67.06±6 6.07); however, the mean and standard deviation of this score in the post-test between the experimental group (45.60±4.35) and the control group (67.40±6 6.86) showed a significant difference (p=0.001).

    Conclusion

    Since the effectiveness of emotional schema therapy in reducing metacognitive beliefs in people with social anxiety symptoms is proved, it is recommended to be used in order to improve the metacognitive beliefs of students with a social phobia at the University of Medical Sciences.

    Keywords: Education, Emotional schema therapy, Metacognitive beliefs, Social phobia